Våtrumspaneler erbjuder möjligheten att snabbt och smidigt förändra ett rum

15 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Något som har stor inverkan på hur ett rum upplevs är väggarna. Mörka väggar kan göra att rummet känns mindre, medans ljusa väggar kan ge känslan av mer rymd. Även mönsterval kan ha påverkan på atmosfären i ett rum och göra att det känns intressant eller kanske bara rörigt. Det kan därför vara både bra och roligt att ändra färg och motiv med jämna mellanrum, men ibland är det inte alltid så enkelt. I våtutrymmen är det nämligen viktigt att man använder sig av rätt material och metoder för att inte orsaka skador och besvär. 

Det behöver inte vara krångligt att förändra väggarna i våtrum

Badrum samt väggar bakom diskho och spis är platser som blir utsatta för både fukt och vatten. Det är därför viktigt att man skyddar väggarna (och vissa gånger även tak och golv) med material som kan stå emot sådant. Att kakla om en vägg är dock lättare sagt än gjort och oftast krävs det att man anlitar en hantverkare som kan utföra jobbet, något som både kan innebära höga kostnader och väntetid på startdatum.

image

Det kan i sin tur kännas onödigt bara för att man vill göra en estetisk förändring, men det finns enklare sätt som man kan lösa uppgiften på. Genom att använda våtrumspaneler så kan man snabbt och smidigt få en stor förändring i badrummet, ovanför spisen eller bakom diskhon. Det som gör våtrumspaneler till ett så bra val är att man själv kan montera dem på väggen och de kan dessutom fästas direkt på befintligt kakel. 

Våtrumspaneler som förgyller rummet 

Hos e-plast.se hittar man våtrumspaneler i flera olika färger och utföranden. Bland annat kan man välja på enfärgade paneler samt de som liknar ett naturmaterial såsom sten eller trä. Hos e-plast.se hittar man dessutom användbara tillbehör som kan hjälpa till att göra slutresultatet extra snyggt.  

Fler nyheter