Vad är scalp micropigmentation?

28 april 2021
william eriksson

Det går inte att komma ifrån att skönhetsbehandlingar och estetiska behandlingar exploderat. Framförallt dyker det upp massa nya begrepp och ord. För dig som lider av håravfall finns det massor med behandlingar.

Med åldern kan både män och kvinnor börja lida av tunnhårighet. För dig som tycker det är jobbigt finns det många olika möjligheter. Ett alternativ är scalp micropigmentation https://www.aesthetic-smp.com/sv/smp-sverige/. Det är en form av pigmentering av hårbotten. 

Pigmentering av hårbotten kanske inte låter som det mest naturtrogna alternativet. Lite som att måla hårbotten. Men micropigmentering är betydligt mer än att bara måla hårbotten. Det är en simulering genom 3D. Så resultatet blir att det ser ut som hårstrån.

Själva behandlingen kräver att den utförs av utbildade behandlare. Därför är det viktigt att du vänder dig till en professionell klinik. Annars kan det leda till biverkningar och resultatet kan bli mindre smickrande. Används också fel färg kan det permanenta resultatet inte bli alls lyckat.

 

Hur många behandlingar behövs?

Micropigmentering passar inte alla. Därför är det bra att vända sig till en salong och få en konsultation. Vanligen passar det dig vars tinning börjat krypa upp. Det är också en metod för dig som är lite tunnhårig eller har lite kala fläckar.

Beroende på hur tunnhårig du är eller hur stora de kala fläckarna är kan det behövas olika många behandlingar. Normalt brukar det räcka med mellan tre och upp till fem behandlingar. Det går nästan att jämföra med tatueringar men resultatet går inte att jämföra.

Jämför du med en tatuering är den stora skillnaden själva tekniken som används. Det är också stor skillnad på vilken typ av nålar som används. Genom att använda speciella färger får du inte heller den typen av bleknande resultat som vanliga tatueringar är förknippade med. Resultatet håller länge och du slipper många gånger göra om behandlingen. 

Fler nyheter