Tandreglering kan ge dig bättre livskvalitet

26 juli 2021
Lily Hansen

Livet kan minst sagt bli påverkat till det negativa om man har problem med tänderna. Saker såsom sneda tänder, stora glipor och andra saker kan bli till stora bekymmer för många. För många blir det att man istället går och gömmer sig, och inte vill visa sitt leende. Så en tandreglering kan leda till bättre livskvalitet. Ett liv där du är nöjd med dig själv och gärna visar upp ditt vackra leende med dina fina tänder. 

Tandreglering är något som alla kan göra. Oavsett vilken ålder man är i kan man göra en tandreglering. Så man behöver med andra ord inte vara barn eller vuxen. Det finns kliniker som är specialiserade på just tandregleringar. Vill man gå till dem gör man först ett besök där man undersöker tänderna. Man går även då igenom vad som kommer behöva göras och hur lång tid det beräknas ta. 

 

Hög kostnad 

Upp till den ålder att man är 23 år går man till tandläkaren gratis. Det innebär även att tandreglering som görs är gratis. Efter det får man bekosta det själv. Man kan få en viss hjälp från Försäkringskassan, så kolla upp om du har möjlighet till det. Det är helt omöjligt att svara på hur mycket en tandreglering kommer kosta. Den kan kosta allt från 15 000 till upp emot 80 000 kronor. 

Det är förståeligt att inte alla kan lägga ut de summorna med en gång. Men samtidigt, hur mycket är ett bra mående och liv värt? Det kan knappt uppskattas i pengar. Många kliniker erbjuder delbetalning för dessa stora summor. Så behöver du det ska du givetvis kolla upp om kliniken går med på det redan innan. Tandreglering är helt och hållet för din skull. För att du ska få rätt på dina sneda tänder eller den stora glipan. Sånt som i längden kan skada eller göra ont. 

Fler nyheter