Sirona tandimplantat – allt du behöver veta

12 september 2022
Helen Johansson

Varför du borde välja tandimplantat

Överväger du tandimplantat? Du är inte ensam. Om du överväger tandimplantat har du förmodligen många frågor. Här är allt du behöver veta om Sirona tandimplantat.

Sirona tandimplantat är titanstolpar som placeras kirurgiskt i käkbenet för att fungera som ersättning för saknade tänder. När stolparna är på plats placeras sedan konstgjorda tänder (så kallade kronor) ovanpå. Tandimplantat kan användas för att ersätta en tand, flera tänder eller alla tänder.

image

Implantat före proteser

Det finns många fördelar med att välja Sirona tandimplantat framför andra tandalternativ, som broar eller proteser. Tandimplantat
– Ser ut och känns som naturliga tänder.
– Gör att du kan äta och dricka vad du vill utan att vara orolig
– De är lätta att sköta – borsta och använda tandtråd som du skulle göra med dina naturliga tänder
– Håller hela livet med rätt skötsel
– Förbättrar din allmänna munhälsa eftersom de inte är beroende av de omgivande tänderna för att få stöd

De flesta som vill ha tandimplantat är kandidater för operationen. Det finns dock vissa fall där en alternativ behandling kan rekommenderas. Några faktorer som kan göra en person olämplig för implantatkirurgi är bland annat följande:
– Starka rökare
– Diabetiker som inte kan kontrollera sina blodsockernivåer
– Personer med tandköttssjukdom eller benförlust i käkarna. Ohälsosamma levnadsvanor som rökning eller kraftig alkoholkonsumtion kan också minska framgångsfrekvensen för implantatkirurgi, så sluta nu om du inte redan har gjort det!

Det är ett utmärkt sätt att ersätta saknade tänder och förbättra din allmänna munhälsa. Om du funderar på tandimplantat, se till att prata med din tandläkare för att se om du är en kandidat. Tunga drickare kan också minska framgångsfrekvensen för implantatkirurgi, så sluta nu om du inte redan har gjort det! Hälsosammare levnadsvanor bidrar till att säkerställa att implantaten lyckas. Tack för att du läste och hoppas denna bloggartikel har gett dig bra med information om Sirona. Tack igen!

Fler nyheter