Reparation av gasspisar i Stockholm

22 mars 2022
william eriksson

editorial

Numera är troligtvis de flesta så pass miljömedvetna att de inser att det inte är särskilt bra att slänga saker i onödan. Produktion och konsumtion blir ohållbart om det ska ske på villkoren att produkterna inte ens används till dess att de är fullständigt utslitna. Det gäller allt från telefoner till kläder. Och det gäller inte minst din egen gasspis hemma i Stockholm. Det finns ingen anledning till varför den skulle vara ett undantag i det här sammanhanget.

När du tror att din gasspis har sjungit på sista versen ska du med andra ord inte kasta ut den ur köket utan vidare. Undersök först möjligheten att reparera den. Det är faktiskt fullt möjligt att den går att laga och återställa till mer eller mindre nyskick. Du sparar dels antagligen väldigt mycket mer pengar på att laga din gasspis än att köpa en ny. Och är det någon som tackar dig så är det alltså i alla fall miljön.

 

reperation av gasspisar stockholm

 

Undersök om spisen går att laga

Du kan som sagt åtminstone undersöka saken innan du avfärdar den helt. Googla på “reparation av gasspisar stockholm”. Gissningsvis lär du få ett antal resultat på aktörer som är villiga att ge det ett försök. Och även om det mot förmodan skulle vara så att gasspisen inte går att reparera, då har du åtminstone fått en professionell åsikt om det. I så fall kan du med bättre samvete slänga ut spisen och ersätta den med en ny. Men du är inte riktigt där än, eller hur?

Gasspisen håller länge. Längre än du tror. Räkna därför inte ut den i förtid. Som sagt, det är alltid värt att undersöka om den kan repareras om det är så att den går sönder. Frågan är liksom fri. För som det konstaterats är det onödigt att slänga saker helt i onödan.

Fler nyheter