Regelbundna besök hos tandläkare i Kista räddar tänder

10 juni 2022
jonas olsson

editorial

Regelbundna tandläkarbesök. Hur många gånger har du hört någon rekommendera detta för att förebygga problem med dålig tandhälsa? Säkert så många gånger att du fått fler hål i huvudet än du har hål i tänderna.

Ändå är det en sanning som verkligen inte kan diskuteras. Tandläkare Kista bör besökas med regelbundenhet, gärna en gång om året minst. Det kommer göra att dina tänder håller sig i trim långt längre än om du helt struntar i att gå till tandläkaren.

Förebygg dålig tandhälsa hos tandläkaren och hemma i badrummet

Om du dessutom kombinerar dina besök med att faktiskt följa tandläkarens råd hemma i badrummet kan du sova gott om nätterna, trygg i vetskapen om att du gjort allt du möjligtvis kan göra för att hjälpa dina tänder leva sitt bästa liv. 

Tandborste, tandkräm och tandtråd gör att du kommer en bra bit på vägen till att ha ett helt smärtfritt tandläkarbesök nästa gång det är dags för kontroll. Om du fått dina hål lagade förra året och sedan skött dina tänder enligt konstens alla regler, kommer du säkert få ett glädjande besked på nästa kontroll: Inga hål!

 

Tandläkare Kista

 

Bristfällig tandvård ökar risk för både karies och tandlossning 

Du som ändå inte är övertygad om de regelbundna tandläkarbesökens viktighet, kan kanske övertygas av detta: Det är inte bara hål tandhälsa handlar om. Utan att själva tänderna ska sitta fast i munnen. Många människor drabbas tyvärr av tandlossning när de kommer upp i åren.

Den gamla bilden av en farbror med löständerna i ett glas vatten på nattygsbordet är alltså ingen karikatyr. Även i våra dagar blir många tvungna att skaffa tandproteser pga tandlossning som egentligen hade kunnat förebyggas. Detta och mycket mer kan du fråga din tandläkare om nästa gång ni ses. Hen har säkert några pedagogiska skräckhistorier på lager att upplysa dig med.

Fler nyheter