Rätt glas och rätt bågar med experthjälp från optiker i Södertälje

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Synfel är något som är väldigt vanligt och förekommer i alla åldrar. Ofta kan man åtgärda problemet genom att få glasögon eller kontaktlinser som kan korrigera det synfel man har. Det som är lite lurigt med synen är att den kan förändras med tiden, sakta men säkert, så att det knappt är märkbart till en början. Därför är det bra att göra regelbundna synundersökningar för att säkerställa att man alltid har så god syn som möjligt. Förutom att det gör vardagen säkrare och enklare så kan man även slippa symtom som exempelvis huvudvärk, trötthet och yrsel. 

Vanliga synfel som går att åtgärda

De vanligaste synfelen är översynthet (hyperopi), närsynthet (myopi) och astigmatism. Översynthet innebär att man inte har några problem att se objekt på långa avstånd med det blir svårare att se tydligt på nära håll. Lider man av närsynthet så är det tvärtom, då ser man tydligt vad man har i sin direkta närhet men saker som är längre bort blir otydliga.

Astigmatism är ett synfel som kan ge oskarp syn, huvudvärk och man kan även se skuggbilder vilket ger känslan av att man ser dubbelt eftersom man både ser det föremål man tittar på och en skuggbild av det. Med rätt glasögon eller linser kan man korrigera dessa synfel och göra att man ser bra igen och slipper otrevliga symtom.

Optiker i Södertälje med erfarenhet, kvalitet och bra erbjudanden

Är man i behov av en optiker i Södertälje centrum kan man besöka Direkt Optik. De utför synundersökningar och kan hjälpa till med val av glasögon i deras breda sortiment av bågar. I butiken finns cirka 750 olika modeller från såväl välkända märken som Direkt Optiks egendesignade bågar. De har dessutom ett stående tre för en erbjudande som innebär att man får tre högkvalitativa glasögon till priset av ett, det kan man kalla en bra deal. 

Fler nyheter

03. november 2022

Plåtbearbetning