Örtterapi – Världens äldsta läkekonst

27 april 2023
Julia Zsiga

Örtterapi eller användning av växtbaserade kosttillskott har funnits sedan antiken och har använts för att behandla en mängd olika sjukdomar och besvär. Idag har örtterapi återigen blivit populärt som ett alternativ till traditionell medicin. Hos Herb Pharma har man sett fantastiska resultat av örtterapi och dess positiva effekter på hälsan.

Varför örtterapi?

Många klienter som kommer till Herb Pharma har länge gått med olika hälsobesvär och har besökt traditionell vård utan att få någon hjälp. Dessa klienter söker då alternativa behandlingsmetoder och örtterapi är ett av alternativen som erbjuds. Många av klienterna som har provat örtterapi är mycket tacksamma över att ha fått hjälp och upplever att de fått ett nytt liv.

Örtterapi kan hjälpa till med att rena kroppen med detox, hjälpa en nedsatt matsmältning och balansera kroppen. Om man exempelvis lider av uppblåst mage på grund av sämre matspjälkning, måste man behandla den grundläggande problematiken för att kunna hjälpa till med andra behandlingsmetoder som akupunktur eller andra alternativa behandlingsformer.

Läs mer här: https://herbpharma.se/ortterapi

Örtterapi

Din hälsoresa är ditt ansvar

Hos Herb Pharma föreslår terapeuten örter och växtbaserade kosttillskott som kan hjälpa till med att uppnå en god hälsa. Men det är upp till klienten att ta ansvar för sin egen hälsoresa genom att ändra sin kost, sitt levnadssätt och att ta hand om sig själv på bästa sätt. Det är viktigt att påpeka att örtterapi inte ska ersätta läkemedel utan att det är viktigt att konsultera en läkare om man har frågor eller funderingar.

Hos Herb Pharma har man ett samarbete med fragaapotekaren.se, som kan svara på frågor om hur örter och växtbaserade kosttillskott kan interagera med andra läkemedel.

Hitta din närmaste terapeut och boka tid för konsultation

Om man är intresserad av att prova örtterapi eller vill ha mer information om behandlingsmetoden kan man hitta sin närmaste terapeut på Herb Pharmas hemsida. Där finns även information om godkända terapeuter för Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd och E-Terapi.

Att prova örtterapi kan vara ett alternativ för de som söker alternativa behandlingsmetoder och är öppna för att ta ansvar för sin egen hälsa. Med hjälp av erfarna terapeuter och väl utvalda örter och växtbaserade kosttillskott kan man uppnå en god hälsa och ett bättre liv.</

Fler nyheter