Omrörare för industri och tillverkning i Stockholm

28 april 2021
jonas olsson

Omrörare används för homogenisering och även för att undvika sedimentering av vätskor. Att pumpa vätskor utan omrörare kan leda till onödigt slitage, och i värsta fall stoppa upp hela processen. Omrörare kan även användas för att skapa strömmar, exempelvis för en attraktion på ett äventyrsbad. 

Att välja rätt modell kan ofta vara lite svårt då utbud och storlekar varierar mycket. Man behöver även anpassa maskinen till vilken vätska och tankstorlek man använder.  Det kan vara bra att anlita proffs för att hjälpa till att hitta rätt modell, installera och utföra service. Det finns många saker att ta i beaktande, nedanstående ska inte ses som en definitiv guide, utan mer som en översikt av de viktigaste faktorerna.

Att tänka på vid inköpet

Det finns som sagt ett stort utbud av olika omrörare att välja på. Att välja rätt kan vara en utmaning så det skadar inte att anlita kunnigt folk från början för att få rätt omrörare med en gång. Här är några tips för att välja en som passar för er verksamhet, och för er som vill ha en överblick över vad man bör tänka på vid inköp.

 

  • Vinkel på maskinen. det finns anpassade modeller för vertikala och horisontella installationer. 
  • Motorstyrka. Beroende på viskositeten samt hastigheten bör man välja en modell som är anpassad för just det.
  • Anpassning för tankstorlek. Vissa modeller klarar av större tankar än andra, både styrka, rpm och diameter på propeller bör tas i beaktande. Axellängden är även den avgörande.
  • Anpassning för vätskans egenskaper. Olika val finns att göra utefter vilken vätska det gäller, sura, frätande och basiska vätskor kräver rätt modell. Viskositeten är självklart viktig här med.
  • Montering. Viss anpassning kan krävas vid installation, exempelvis så kräver en bra installation såklart bra fästen. Använder man en plastcistern så vill man undvika stress på både omrörare och cistern.   

Fler nyheter