Olika pumpar för industri: Typer, tillämpningar och funktioner

16 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Industriella pumpar

Det finns olika pumpar för industri, och de används i många olika sammanhang. I denna artikel går vi igenom vilka pumpar som finns, vad de används till och vad deras funktioner är. Vi hoppas att du efter läsningen har en bättre uppfattning om pumpar och vilken typ av pump du ska välja för din industri!

image

Olika typer av pumpar

Transportpumpar är en typ av pump som används för att flytta vätskor och gaser från ett ställe till ett annat. De används oftast i industriella sammanhang, såsom kemiska och petroleumindustrier. Transportpumpar kan pumpa både flytande och fasta ämnen, men de fungerar bäst med flytande ämnen.

Kolvpumpar är en annan typ av industri pump som används för att pumpa flytande ämnen. Kolvpumpar fungerar genom att använda en eller flera kolvar för att trycka vätskan igenom pumpen. Kolvpumpar kan leverera höga mängder vätska under högt tryck, och är därför en bra pump typ för användning i industriella sammanhang.

Membran pumpar är en annan typ av pump som används för att flytta flytande ämnen. Membran pumpar fungerar genom att använda en membran för att pumpa vätskan igenom pumpen. Membran pumpar är mycket effektiva och kan leverera höga mängder vätska under lågt tryck. De är därför en bra pump typ för användning i industriella sammanhang.

Rotationspumpar är en sista typ av pump som vi tänkte ta upp. Rotationspumpar fungerar genom att rotera en skiva eller fläkt i pumpen. Rotationspumpar används ofta för att pumpa flytande ämnen, men de kan också pumpa fasta ämnen. Rotationspumpar är mycket effektiva och kan leverera höga mängder vätska under lågt tryck. De är därför en bra pump typ för användning i industriella sammanhang.

Det finns alltså olika pumpar för industri, och de har alla olika funktioner. Välj pump typ efter hur du planerar att använda den och för vilket ändamål. Pumpar i Linköping kan hjälpa dig att välja rätt pump för din industri! Vi hoppas att du har haft nytta av denna artikel!

Fler nyheter