Lagra däcken på ett däckhotell i Tyresö

30 september 2021
patrick pettersson

Tycker du att det låter lyxigt att dina däck ska få ta in på ett däckhotell i Tyresö, som exempelvis https://www.dackomaskin.se/daeckhotell? Då har du rätt. Men det är faktiskt mer lyxigt för dig än för dina däck, även om de kommer ha det oerhört bra där. Däcken kommer att bli rengjorda, pumpade och lagda på en varm och skön hylla tillsammans med sina däckkompisar. Och ligga där tryggt tills det är dags att byta igen.

Men under tiden som dina däck har det härligt på sitt däckhotell, och drömmer om att få komma ut och rasta sig på vägarna igen, så har du det också mycket bra utan dem. Du vet om att de ligger trygga på en bra plats, och du slipper ha utrymmet för att ha dem hemma. 

Däcken må vara ganska små, i jämförelse med faster Hildas piano och barnens urvuxna cyklar, men de är också smutsiga och tunga att flytta på ifall du vill det. Och det brukar du behöva ibland.  

black and silver car wheel

Låt proffsen göra sitt jobb med däcken

Om du inte har ett däckhotell så ska du släpa med dig däcken till företaget som du ska byta dem hos. Kanske har du inte ens en tillräckligt stor bil att forsla dem i och får till och med ha ett däck i framsätet. När du väl kommer fram så kommer du troligen upptäcka att du fått fläckar som måste rengöras. Även om du trodde att du hade täckt alla ytor på ett säkert och bra sätt. Suckande får du bege dig för att rengöra bilen efteråt.

Däcken är också tunga och otympliga för de som inte är vana att handskas med däck. Och när du väl har bytt ut dem mot de som redan satt på, ja då ska du göra om hela proceduren igen. Förutom du med däckhotell.  

Fler nyheter