Hur får du ett invaliditetsintyg?

29 september 2021
jonas olsson

En skada händer alldeles för enkelt. Mer eller mindre allt kan man skada sig på. Många av de gör ingen permanent inverkan och läker ihop snabbt. Medans andra ger mer bestående men. Om du har råkat ut för något och sådana problem att det påverkar ditt arbetsliv. Då kan du ha rätt till ersättning. Men för att kunna få denna ersättning behöver du skaffa ett invaliditetsintyg. I detta intyg visas försäkringsbolaget vad du har för skada, smärtgräns samt hur lång tid framöver de tror du kommer påverkas. 

Invaliditetsintyget skaffar inte vem som helst fram till dig. Du behöver gå till en klinik som är proffs på det. Tillsammans går ni igenom skadan och dokumenterar allt. Genom att göra ett noggrant, välformulerat arbete ökar det dina chanser för en rättvis ersättning. 

Det kostar att utföra ett invaliditetsintyg. Hur mycket det kommer att kosta dig beror på hur lång tid det tar och hur mycket som behövs skrivas ner. Du hittar mer information hos exempelvis: https://www.ortopederna.com/ 

 

Full body of strong female athlete in sportswear with artificial limb doing abs exercises on sports ground

Rättvis bedömning 

Pengar är långt ifrån allt, men det går inte att förneka att de kan ge någon en ett bättre liv. En påverkad vardag som innebär påverkat arbete, innebär också mindre pengar. Med ersättningen du kan ha rätt till blir det lite enklare. För att få en så rättvis och bra ersättning som möjligt behöver du ett bra intyg. Försäkringskassan kommer därefter gå igenom allt för att beräkna hur mycket du ska få ut. 

Hur mycket man får beror på hur stor skadan är samt hur påverkad du är i vardagen. Men det beräknas även hur länge man tror att skadan kommer påverka dig. Med ett välskrivet intyg kommer allt framgå väldigt tydligt i journalen. För att öka chanserna för att få ut den ersättning man förtjänar bör man alltid besöka läkaren när man skadar sig.

Fler nyheter