Glasslipning – mer än bara glasrutor

30 april 2022
william eriksson

editorial

Idag finns det så mycket snyggt man kan göra med glas. Framförallt när det kommer till saker som att renovera och inreda ett nytt badrum till exempel. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser och om du tar kontakt med duktiga glashantverkare kan de ge förslag på lösningar du inte ens visste fanns.

Hade du till exempel ens en aning om att man kan bygga en utomhusbastu helt i glas att ha i trädgården? Det kanske inte är så vanligt, men visst vore det oerhört häftigt att dra igång en varm bastu en kylig höstkväll där man kan sitta i värmen och titta på hur mörkret lägger sig över gräsmattan? Tänk bara på att placera den lite insynsskyddat, så inte grannarna blir för nyfikna.

Glas är ett imponerande material

Huvudråvara är sand och genom blixtnedslag eller lava kan glas faktiskt skapas på naturlig väg. I dag tillverkas glas i stora smältugnar där temperaturen genom processen är avgörande för slutresultatet och tur är väl det för i dagens samhälle finns inget tid över att vänta på blixtnedslag. 

Glas har många användningsområden och har blivit något många människor inte kan vara utan. Världen över tillverkar man många produkter i glas och använder det mycket som byggnadsmaterial och till inredning.

 

glasslipning

Glas passar ihop med allt

Ett företag som arbetar med glastillverkning har många strängar på sin lyra. Det kan handla om allt från att de får byta trasiga fönster och glasräcken till att skapa tjusiga vinkällare. Allt som har med glas att göra, stort som smått, klarar de.

Det bästa med glas är att det går att kombinera med precis vilket annat material som helst, det matchar helt enkelt med allt. Genom glasslipning är det dessutom enkelt att måttbeställa ett glasparti så det passar in precis där du vill ha det. Kanske i din nya utomhusbastu?

Fler nyheter