Fullservicevarv i Stockholm har allt båten behöver

17 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Ibland när man hör talas om ett ord som man inte riktigt vet vad det betyder kan det ibland hjälpa att dela upp det. Som till exempel med ordet “fullservicevarv”. Det är en sammanslagning av tre ord. Full, service och varv.

Då kan det vara en bra idé att börja med det första ordet. Full. Okej, det här handlar alltså om någonting som löper hela linan ut. Någonting som inte är halvdant, tomt eller lämnas ofullständigt. Det är alltså fullt.

Nästa ord handlar om service. Det ger kanske den största ledtråden av allihop. Nu handlar det om att du får hjälp med någonting. Än så länge har du alltså “full” och “service”, vilket torde innebära att du har får hjälp med någonting och att hjälpen är komplett.

Avslutningsvis har du alltså ordet “varv”. Det kan betyda flera saker. Dels en cirkelrörelse, men i det här sammanhanget fungerar det inte riktigt. Enligt synonymer.se kan det också handla om ett lager, eller även en skeppsbyggerianläggning eller ett båtbyggeri. Det låter betydligt rimligare.

 

Fullservicevarv Stockholm

 

Få båten servad

Så utifrån ovanstående beskrivning bör du nu kunna förstå vad som menas. När någon säger “Fullservicevarv i Stockholm” så vet du vad det handlar om. Nämligen en plats där du kan förvara eller bygga din båt. Samtidigt som det tycks finnas ett stående erbjudande om att få den servad med de åtgärder som eventuell behövs. 

Fullservicevarv inkluderar därför även rimligen sådant som motor- och drevverkstäder. Troligtvis kan du räkna med att få hjälp med reparationer på någon av alla de bryggplatser som finns tillgängliga i anslutning till varvet.

Har du riktig tur kanske de även kan hjälpa till med mer än båtar. Som till exempel vattenskotrar. De har ju blivit fasligt populära de senaste åren. Då ökar naturligtvis efterfrågan på ett fullservicevarv som kan laga dem när de går sönder.

Fler nyheter