En bärgare kommer till undsättning i Stenungsund

20 juli 2021
jonas olsson

En olycka händer lätt och då kan det vara tryggt att ha i åtanke att man kan få hjälp på vägarna. Bilbärgare kan även kallas för endast bärgare, men ibland även för dragbilschafförer. De kan bland annat hjälpa till med att bärga och transportera havererade fordon, men det kan även röra sig om bärgning av stulna bilar. Bilbärgare får oftast sina uppdrag via en larmcentral. 

 

Vad kan en bärgare hjälpa till med?  

  • Punktering: Däcket lagas provisoriskt eller bytts ut.
  • Slut på bränsle: Fyller på bränsle så man kan ta sig till en mack
  • Starthjälp: När bilen inte vill starta kan man få starthjälp
  • Låsöppning: Om man råkar låsa in nyckeln eller ha tappat bort den
  • Bärgning: Om du varit med om en olycka, fått motorstopp, fastkörning eller om bilen behöver bärgas av någon annan anledning.

 

Kanske är man med om en olycka, får motorstopp, bensinstopp eller punktering. Då känns det skönt att kunna få professionell hjälp. Bärgare kan hjälpa till med det mesta som har med fordon att göra. https://www.jjsbilbargningab.se/ är en proffsig firma som bland annat kan hjälpa dig med bärgning, biltransport och låsöppning. Kort sagt kan man säga att bärgning av en bil är att bilen blir transporterad till en trygg plats – i regel till närmaste verkstad.  

 

 

Att tänka på

Det finns bärgare i Stenungsund och i hela Sverige, men i vilken omfattning varierar från olika delar av landet. I vissa områden går det snabbt att få tag i en bärgare och i andra områden får man kanske vänta lite längre. Detta beror självklart även på hur många som behöver hjälp samtidigt och i vilken omfattning. 

Vem som får betala för en bärgning beror på vilken försäkring man har och vilket bolag. Om bilförsäkringen omfattas av vägassistans kan försäkringsbolaget även hjälpa till med kontakten med bärgaren. I vissa fall ingår även vägassistansen i ditt serviceavtal med märkesverkstaden.

Fler nyheter