Dubbel altandörr ger dubbelt ljus

20 november 2021
patrick pettersson

I vårt land är det ofta mörkt, i alla fall under den kalla årstiden. Man vill ta tillvara på ljuset och utnyttja det dagsljus som finns. Även inomhus kommer det in ljus på växterna och ett extra ljusinsläpp är välkommet.

Det är många som installerar dubbel altandörr, och det ger förstås dubbelt så mycket ljus till ditt rum, men det gör också att rummet verkar större. Speciellt om du väljer helglas och när du öppnar upp dörrarna till altanen, blir det som en förlängning av rummet.

 

Nedsänkt tröskel ger förlängd golvyta

Med en nedsänkt tröskel vid altandörrarna går du obehindrat mellan rummet och altanen. Det ger en illusion av en mycket större golvyta, och du kan ha fester där du dukar upp både inne och ute. Det är lätt att bära ut bord och stolar genom dubbla altandörrar, och allt ser större och lyxigare ut.

En sommarfest med både barn och vuxna ger möjligheter att barnen sitter på altanen och sedan har nära till att gå ut och leka i trädgården. Är altanen försedd med tak, är detta mycket bättre än att ha ett partytält, för ni är oberoende av väder. De gäster som sitter inomhus har det bekvämt och bra i ditt vanliga möblemang och slipper sitta på campingmöbler.

 

image

 

Djup åt rummet med dubbel altandörr

Fördelarna är inte begränsade till fester och dukning, utan även i vardagen är en dubbel altandörr bra att ha, eftersom rummet blir ljusare och verkar större. Underhållsmässigt är det också bekvämt med moderna altandörrar.

Altandörrar är numera oftast klädda med aluminium utvändigt, och de är därför lätta att hålla rena genom att enkelt torka med en trasa. De isolerar bra, vilket sänker dina värmekostnader, och det kommer inte in smuts och insekter mellan rutorna. De isolerar även bra mot ljud utifrån. Glöm inte att skaffa rejäla lås och larm.

Fler nyheter