Det finns många sätt man kan använda LED strip för att göra hemmet mer funktionellt

03 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Det finns mängder av platser i hemmet där en LEDstrip kan bidra till att öka funktionaliteten samtidigt som det skapar en snygg effekt. Man kan säga att det egentligen bara är fantasin som sätter stopp för hur kreativ man kan bli med en LED strip. Det finns många olika modeller där till exempel antalet dioder eller färgen kan variera, vilket gör att man kan använda LED strips i flera rum utan att det på något sätt behöver se likadant ut. 

Var behöver du lite extra belysning?

LED strips kan göra sig bra på väldigt många platser i och utanför hemmet. Det är till exempel väldigt snyggt att sätta LED strips i trappor, något som underlättar när man ska gå upp eller ned för den på kvällen eller natten samtidigt som det ser bra ut. Det går att sätta LED strips i underkant på trappstegen så att de lyser upp steget nedanför, längs med trappstegen efter väggen eller på insidan av ledstången så att den syns extra bra.

LED strips gör sig även mycket bra i skåp och garderober, det underlättar när man ska plocka fram något. Till exempel är det väldigt snyggt att fästa en LEDstrip i överkant på garderoben eller badrumsskåpet som ger välbehövligt ljus. De är också mycket användbara om man vill ha ett jämnt och bra ljus över köksbänken och sist men inte minst så ger de snygga effekter om man placerar de bakom speglar, skåp och dylikt. Kom bara ihåg att välja LED strips som klarar väta och fukt om de ska placeras utomhus eller i badrummet. 

Beställ enkelt allt som behövs

Hos LEDMegaStore hittar man LEDstrip i olika färger och utföranden. Det finns LED strips som passar för både inomhus- och utomhusbruk samt alla möjliga tillbehör som kan underlätta installationen och göra att man får ut så mycket som möjligt av sin belysning. 

Fler nyheter