Den bästa second hand butiken för kvinnor och femme-identifierande

20 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Om ni shoppar second hand i Stockholm är det till Södermalm ni ska gå. Utan tvekan. Man kan inte gå fem meter utan att stöta in i en second hand butik. Förutom de stora kedjorna som Myrorna, Röda Korset och Stockholms Stadsmission och de mindre kedjorna som Humana, Emmaus och Beyond Retro, så finns det bokstavligt ett sjuttiotal andra butiker att utforska.

Med så många val kan det bli svårt att veta vart man ska gå, men om man vet precis vad man letar efter blir det lättare. Om ni bara är ute och browsar är de större kedjorna ett bra val då de har ett bredare utbud av lite allt möjligt. Om ni letar böcker ska ni gå till en antikvariat, som på Söder är lika vanligt som en Pressbyrå på Norr. Om ni letar möbler och kuriosa går ni till SoFo. 

Men om ni som tjej, kvinna eller femme-identifierande letar fin- och högmode är det bara ett ställe ni ska gå.

 

second hand

 

Exklusiva varor direkt från Paris

Hos Judits på Hornsgatan 75 hittar ni en noga kurerad samling av second hand kläder och accessoarer av hög modegrad, samt trendiga vintageplagg av hög kvalitet. Klänningar, jackor, koftor, skor, klockor, väskor, smycken, sjalar, hattar – ja, ni fattar. Chanel, Zara, Dior, Dagmar, Ganni, Saint Laurent – igen, ni fattar.

Det som gör just Judits speciell jämfört med alla andra second hand- och vintagebutiker är att förutom inlämnade varor från privatpersoner, erbjuder de också direkta inköp från deras resor i Europa. Så om ni har funderingar kring autenticiteten och kvaliteten kan ni andas lugnt. Här finns bara det bästa.

Och när ni ändå är där, varför inte hoppa över till broderbutiken Herr Judit och handla några plagg till pojkvännen? Judits har även en webbshop som ni kan hitta på deras hemsida: https://www.judits.se/.

Fler nyheter