Bilhandskar till dig

22 juli 2021
Lily Hansen

Det finns en massa åsikter om bilhandskar, en del tycker att det är onödigt och en del tycker att det är jättebra att använda handskar när man kör bil. Många som har börjat använda handskar vid bilkörning kan inte tänka sig att köra bil utan dem. De fyller inte bara en funktion utan det kan även vara klädsamt och roligt att bära ett par handskar i mjuk lammnappa med härlig lyster i cognacfärg. Eller varför inte ett par röda eller gröna som sätter färg på tillvaron.

Fördelar med bilhandskar

Ett par handskar kan hålla dina händer varma året runt. Även på sommaren kan det vara kallt i bilen om AC används. De skyddar mot handsvett som annars kan förstöra lädret eller mockan på ratten. Handskar ger bättre grepp om ratten och därmed får du större kontroll över bilen. Det kanske är olika förare av bilen, då kan ett par handskar kännas fräscha att ta på sig. Det finns många olika modeller och material så det finns ett par bilhandskar för alla tillfällen.

 

Vilka sorters handskar finns?

Ofta brukar bilhandskar vara i ett tunt material som lammnappa och finnas i olika färger. Nappa är en typ utav skinn, framtagen för att narvsidan (hudens utsida) ska bäras utåt. Skinnet är tunt och mjukt med fin lyster. Handskarna finns med eller utan foder med hål i knogarna och öppning över handryggen. Det finns t.o.m. modeller med klassisk virkad utsida i bomull.

Passformen är viktig och du mäter omkretsen kring handflatan på det bredaste stället. För att få den perfekta passformen kan du besöka en butik och prova vad som passar dig. Bra att komma ihåg är att läder töjer ut sig när det används regelbundet. För att bilkörningen ska bli en behaglig resa bör du se till att du får ett par bilhandskar som passar just dina händer.

Fler nyheter