Ballongflygning är den perfekta gåvan till den som älskar upplevelser

18 maj 2021
Cecilia Olsson

Upplevelser i olika former är något som många människor uppskattar och att ge bort en speciell upplevelse i gåva till någon som man håller kär kan verkligen bli ett minne för livet. Att sakta sväva fram över hustak och öppna landskap är något som väldigt många tycker är en helt otrolig upplevelse. Det finns inte mycket som kan jämföras med ballongflygning vilket gör det till den perfekta gåvan (till någon som inte är höjdrädd förstås).

Hur kan en flygtur se ut?

DreamBalloon är ett företag som erbjuder säkra flygningar på flera platser i Sverige. En flygtur med dem kan se ut så att man ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten samt besättningen. De instruerar i uppackning och uppsättning av ballongen samt ger ingående säkerhetsinformation för att säkerställa en trygg färd. Efter det är det äntligen dags att ge sig upp i ballongen!

En ballongflygning varar i ungefär 1 timme, varpå piloten kommer att söka upp ett lämpligt ställe för att landa ballongen på marken. Det som avgör flygtiden är bland annat vind- och väderförhållanden samt tillgång till lämpliga landningsplatser. Man ska dock räkna med att hela upplevelsen tar minst fyra timmar. När man återigen har satt fötterna på jorden så väntar ett glas svalkande bubbel i solnedgången, ett perfekt avslut på en fantastisk upplevelse.

Var och när kan man flyga?

Väljer man att boka sin resa med DreamBallon finns det flera orter att välja mellan. I Skåne flyger de från Helsingborg, Lund, Malmö och Sjöbo, i Västra Götaland kan man bland annat välja mellan Göteborg, Varberg, Uddevalla och Skaraborg, sist men inte minst så kan man boka en storslagen flygning över Stockholm. Flygsäsongen sträcker sig från 1:a maj till den 1:a oktober och vid bokning kan man enkelt gå in och se vilka datum och orter som finns att välja mellan.

Fler nyheter