Badrumsrenovering i villan vid Klarälven i Karlstad

23 maj 2022
william eriksson

editorial

Monas nya hus var en äldre villa som låg vackert i Karlstad med utsikt över Klarälven. Hon hade bott i Värmland i hela sitt liv och mindes flottningen på älven när hon var barn. En av hennes äldre släktingar hade faktiskt varit flottare. Men den gamla traditionen hade gått ur tiden för länge sedan. Nu ville Mona hylla den gamla traditionen i huset som låg så nära Klarälven.

Då badrummet behövde göras om kändes det naturligt att gå på det temat vid renoveringen. Hon planerade för naturliga trädetaljer i inredningen och tavlor med bilder från flottningen. Men först och främst behövde grundarbetet i badrummet ordnas innan hon kunde börja tänka på det roliga dekoreringsarbetet.

Hon letade reda på en firma som kunde utföra badrumsrenovering i Karlstad. Det kom en trevlig hantverkare och tittade på badrummet för att bedöma hur mycket arbete det skulle bli. Han mätte rummet och kontrollerade med vattenpass hur jämna ytorna var. Mona hade redan sett ut kakel och klinker som passade till hennes tema, och hantverkaren hjälpte henne att räkna ut hur mycket material som skulle behövas.

 

badrumsrenovering

 

Flera hantverkare samordnas

Då badkaret skulle ersättas med dusch och toaletten skulle flyttas, så behövdes även en rörmokare. En målare och en snickare skulle ordna tak, lister och inredning. En elektriker behövdes också för elinstallationerna. Kakelfirman hjälpte till att styra upp arbetet så att hantverkarnas arbete inte skulle kollidera med varandra och så att hela arbetet skulle bli gjort på kortast möjliga tid.

Sedan vidtog själva arbetet med att sätta kakel och lägga klinker. Först det viktiga grundarbetet förstås, flytspackling och tätning. Detta utfördes med stor noggrannhet av en fackman med våtrumscertifikat. När arbetet sedan fortskred och kakel och klinker började komma på plats, så kunde Mona med egna ögon se hur hennes vision förverkligades. Detta skulle verkligen bli perfekt.

Fler nyheter