Användbara mc-tillbehör till din motorcykel

13 augusti 2021
Lily Hansen

Har du en motorcykel och är ute efter Mc-Tillbehör? Tillbehör till din mc kan vara av rent dekorativ art för att ge din mc en mer personlig touch. Det kan även vara praktiska eller tekniska tillbehör som till exempel väskor, gps eller oljor och reservdelar som är nödvändiga för att hålla motorcykeln i bra skick. Vi ska titta lite närmare på några av dessa kategorier.

 

Väskor

Motorcykelväskor kommer i många olika modeller och färger. Är du ute efter en enkel eller dubbel sidoväska, en sadelväska eller kanske en topbox för att pimpa din mc och få plats med allt du behöver på dina turer? Besök då en motorcykelaffär eller ta del av det stora utbudet på nätet. 

Sidoväskor är praktiska väskor som hängs, som namnet antyder, på motorcykelns sidor. Men visste du att det finns sidoväskor som kan tas av och användas som kabinväskor när man ska ut och resa? Det verkar vara en mycket praktisk uppfinning som någon kreativ människa kommit på!

En topbox monteras längst bak på motorcykeln, bakom sitsen. De är mycket praktiska och ofta utrustade med säkerhetslås och stötdämpning för bästa funktion och säkerhet. 

 

 

Att hitta vägen

Gps, global positioning system, är ganska känt och de flesta nyare bilar är utrustade med en inbyggd gps i form av en display. När man kör motorcykel kan det dock vara svårt att hålla ögonen på en display, inte minst med tanke på att man har hjälm och ofta visir på sig. Det finns då en fiffig lösning som heter intercomsystem. En röststyrd gps fästs i hjälmen. Du berättar sen vart du ska och din gps berättar hur du kommer dit. Vill du trots allt ha skärm kan du parkoppla din mobil till ditt intercomsystem. Då har du även möjlighet att lyssna på musik och ljudböcker medan du kör.

Fler nyheter