Vuxenleksaker på frammarsch

02 januari 2020
Lily Hansen
Vuxenleksaker på frammarsch

Sexleksaker och olika typer av tillbehör och hjälpmedel för att göra kärlekslivet mer äventyrligt och tillfredsställande, har vid det här laget funnits på marknaden under ganska många år. Före Internets tid var man dock tvungen att besöka fysiska erotiska butiker om man ville inhandla en het gåva åt sig själv eller sin partner – något många drog sig för och kände sig obekväma med. Men tack vare dagens möjlighet att handla på nätet – som på t.ex. https://meandme.se/ –  har alltfler blivit nyfikna på att testa, och vuxenleksaker är idag ett vanligt inslag i såväl singlars som pars kärleksliv.

 

 

Accepterat i vissa länder – olagligt i andra

 

Synen på sex och samlevnad ser som bekant olika ut i olika länder, kulturer och religioner. Detsamma gäller för sexleksaker och andra erotiska tillbehör. Vuxenleksaker är i de allra flesta västländer fullt accepterat och ingenting som anses vara något onormalt eller konstigt. Det är fritt fram att handla på nätet och många städer har minst en erotisk butik som säljer både det ena och det andra. I många andra delar av världen ser det dock helt annorlunda ut, och användandet av vuxenleksaker kan t.o.m. leda till hårda straff och höga böter. Ofta är det kopplat till kultur, religion och en mer konservativ syn på sex. 

 

Känn dig bekväm

 

Har du aldrig testat vuxenleksaker förut men är nyfiken på att prova? Surfa runt på nätet och se om du hittar något som tilltalar dig. Har du en partner kan det vara mysigt att kika tillsammans. När det gäller intimleksaker och sexliv är det dock viktigt att bara göra sådant man känner sig helt bekväm med. Våga testa nytt om du vill, men våga också säga stopp om du upptäcker att det inte riktigt är någonting för dig. Viktigast är att hitta just dina favoriter som känns bra för just dig. 

Fler nyheter