3PL för en fungerande produktion

29 mars 2021
jonas olsson

Inget är konstant i livet, och speciellt inte för dig som har ett företag. Ena dagen fungerar flödet som en jämn ström och nästa dag kan du stå på ett överflöd eller en brist. Så hur ska du rimligtvis kunna få en fungerande fraktkedja med all denna fluktuerande flödesstruktur? Detsamma gäller för dig som har ett företag inom fraktområdet. Ena dagen har du hur mycket jobb som helst och skulle kunna fördubbla din styrka, medan du andra dagen får kämpa för att hålla personalen sysselsatt.

 

Ett samarbete som flyter smidigt

Genom att anlita ett företag för 3PL kan du få en mer trygg och säker fraktkedja. Det är ett samarbete som tillför gott till dig som uppdragsgivare, över fraktbolaget och till din mottagare. I alla tre led finns det enbart fördelar som gör att ni alla får ett smidigare flyt och en mer jämn arbetsdag. Istället för att hela tiden beställa frakten när den behövs och sedan få invänta såväl hämtning som leverans, kan du förboka och veta att frakten sker när den ska.  

 

 

Lagring och fraktdokument

Vill du få hjälp med allt som har med flödet att göra så kan du även få det genom att anlita ett företag som sköter alla dina frakter. Du kan få hjälp med lagring, fraktdokument, inventering och avrop. Med andra ord kan du fokusera på det som du är bäst på och istället anlita någon annan för det som de gör bäst.

På det sättet kan du effektivisera hela produktionen och flödet, och samtidigt få en grund att stå på. Får du en uppgång så kan du välja att ta in tillfällig hjälp eller utöka samarbetet med din partner inom tredjepartslogistiken. Det skapar en enkelhet i din vardag som är mer eller mindre nödvändig för att allt ska fungera som det ska. Även för kunderna. 

Fler nyheter